Terrasjes in Corfu-stad Prachtige baaien Schitterende stranden

Omgeving

Hotel Aqua Land ligt in Griekenland op het eiland Corfu. Corfu is een prachtig eiland, met veel groen en een gunstig klimaat. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat het al jarenlang een populaire bestemming is onder Nederlanders. Het Griekse eiland heeft verlaten baaien en kleine Griekse dorpjes, maar ook grote badplaatsen en een bruisend uitgaansleven. Corfu staat bekend om zijn vele olijfbomen, die op elk stukje vrij land zijn geplaatst.


Agio Yiannis

Hotel Aqua Land Village ligt 500 meter van het centrum van het gezellige plaatsje Agio Yiannis. Hier is het massatoerisme nog niet doorgedrongen en kun je nog genieten van het authentieke Griekse leven. Het is een leuk dorp met een dorpsplein en een aantal winkeltjes zoals een bakker, een supermarkt en een taverna. Vanuit Agio Yiannis is er een ruime keuze aan fietsroutes. De centrale ligging is ook ideaal als uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen.


Corfu-stad

De hoofdstad van Corfu is Corfu-stad (ook wel Kerkyra-stad genoemd) en ligt op zo’n 10 kilometer van Agio Yiannis. Corfu-stad is een bijzonder mooie middeleeuwse stad met veel Italiaanse invloeden. Er is een prachtig plein, de Spianade genaamd, die omringd is met schitterende gebouwen. Er zijn 2 forten te bewonderen; het oude Venetiaanse fort uit de 16e eeuw met een 25 meter brede verdedigingsgracht en op een heuvel het nieuwe fort met een prachtig uitzicht op Corfu-stad en de haven. Tussen beide forten bevindt zich de oude stad met veel nauwe straatjes en steegjes wat een schilderachtige sfeer geeft. In het straatbeeld valt vooral op dat er veel marmer is gebruikt en er zijn vele arcadebogen, waar je de schaduw kan opzoeken. Een geweldige stad om uren rond te dwalen en je in de middeleeuwen te wanen.


Achillion, het kasteel van Sissi

Rond 1890 liet keizerin Elizabeth van Oostenrijk en Hongarije, beter bekend als Sissi, een zomerslot bouwen bij het dorpje Gastouri, enkele kilometers ten zuiden van Corfu-stad. Dit slot, Achillion genaamd, ligt hoog boven op de rotsen en is tegen betaling te bezichtigen. De sprookjesachtige beeldentuin is echt de moeite waard, alhoewel je deze maar gedeeltelijk kan bezichtigen. Het dorpje Gastouri zelf is ook erg leuk om even doorheen te lopen.


Boottrip naar de eilandjes Paxos & Anti-paxos

Vanaf meerdere plaatsen op Corfu worden er (excursie)boottochten naar de eilanden Paxos en Anti-Paxos aangeboden. Deze eilanden zijn heel idyllisch, met kleine dorpjes en mooie strandjes. Vanaf het havenplaatsje Gaios waar je met de boot aankomt, kan je heel leuk met een lokale busdienst het eiland rondtoeren. Daarna kan je nog even in het haventje van Gaios een hapje eten alvorens met de boot terug naar Corfu te varen.


Sidari

In het noordwesten van Corfu ligt het badplaatsje Sidari, dat voornamelijk gericht is op de Engelse toeristen en waar het vooral in het hoogseizoen behoorlijk druk kan zijn. Toch is het absoluut de moeite waard om één van de vele kleine baaitjes ten westen van Sidari te bezoeken want die zijn erg mooi en afgezonderd. De eerste baaien van deze witte rotskust zijn met de voet redelijk makkelijk te bereiken. Je komt prachtige door de zee uitgeslepen inhammen tegen, waar de witte rotsen een schitterend contrast met de azuurblauwe zee vormen. De bekendste inham is de “Canal d’Amour” , de legende zegt dat als je in deze baai zwemt je heel veel geluk in de liefde zult hebben.